Безплатна кастрация на животни

Безплатна кастрация на животниБезплатна кастрация на животни в Пловдив

Община Пловдив организира „Кампания за подпомагане кастрацията на домашни кучета”. Тя ще се проведе от 1-ви юли до края на октомври.

В кампанията могат да се включат собственици на домашни кучета, като животните трябва да отговарят едновременно на няколко условия – да са с поставен микрочип или татуировъчен номер, клинично здрави и обезпаразитени, на възраст до 7 години и да са с актуална регистрация от съответната районна администрация по местоживеене.

Собствениците на тези кучета могат да заявят участие в общината до 10 юли.

Приоритет при записването ще имат собственици на домашни кучета, попадащи в две от категориите освободени от заплащане на такса „куче”: „куче на инвалид” и „куче на ловец”. По този проект ще могат да се възползват собствениците на 150 женски и на 100 мъжки домашни кучета, съобщават от общината.

* * * * *

Община Пловдив организира “Кампания за подпомагане кастрацията на домашни кучета от Община Пловдив”. Предвижда се тя да се проведе в рамките на около четири месеца – от 1-ви юли до края на месец октомври.

От дирекция “Екология и управление на отпадъците” информират, че в кампанията могат да се включат собственици на домашни кучета, отглеждани в Пловдив, като животните трябва да отговарят едновременно на следните условия:

– да са идентифицирани (с поставен микрочип или татуировъчен номер);
– клинично здрави и обезпаразитени;
– на възраст до 7 години;
– за кучетата да има извършена надлежна административна регистрация – с Удостоверение за регистрация от 2013 г., издадено от съответната районна администрация по местоживеене.

По време на кампанията собствениците на тези кучета, които отговарят на условията за участие, посочени по-горе, могат да заявят участие в общината и да получат “талон за участие с пореден номер”. Приоритет при записването за участие ще имат собственици на домашни кучета, попадащи в две от категориите освободени от заплащане на такса “куче” : “куче на инвалид” и/или “куче на ловец”.

Самата манипулация “кастрация на домашно куче” може да се осъществи в някоя от следните пловдивски ветеринарни клиники, които партнират на общината в настоящата кампания:

  1. Ветеринарна амбулатория – д-р Пламен Хърков – ул.”Николай Гогол” – № 18; тел. за записване : 0887/771 537
  2. Ветеринарна клиника “Новет” – д-р Милен Костадинов – ул.”Арх. Камен Петков” – № 58; тел. за записване : 032/62 22 96
  3. Ветеринарна амбулатория – д-р Тихомир Карагьозов – ул.”Сергей Рюмянцев” – № 10; тел. за записване` : 032/646215
  4. Ветеринарна амбулатория – д-р Николай Лалев – ул.”Медковец” – № 31; тел. за записване : 0887/695 145; 0884/012383.
  5. Ветеринарен център “Ситивет” – д-р Любомир Търпов – ул.”Прохлада” – № 4; тел. за записване : 032/630 371.
  6. Ветеринарна амбулатория – д-р Стефан Стефанов – бул.”Никола Вапцаров” – № 3; тел. за записване : 0888/389857;
  7. Ветеринарна клиника “Провет” – д-р Янко Тодоров – ул.”Княз Борис І” – № 9; тел. за записване : 032/682 791.

В рамките само на тази кампания, за участниците в нея, манипулацията ще се предлага на преференциални цени, като на място във ветеринарната клиника, собственика ще заплати само част от стойността на манипулацията, а именно 45.00 лв., без оглед на пола и теглото на животното, а дължимия остатък от цената ще се покрие по проекта от Община Пловдив.

В случай, че желаете да се възползвате от условията на кампанията, в срок до 10.07.2013 г. се обърнете за издаване на “талон за участие” към Община Пловдив, Дирекция “Екология и управление на отпадъците”, пл.”Стефан Стамболов” – № 1.

С получения “талон за участие”, с ветеринарномедицинския паспорт и оригиналният документ Удостоверение за административна регистрация на домашно куче, с Вашия домашен любимец можете да посетите на място или предварително да запишете час за манипулацията в избраната от вас клиника.

По този пилотен за администрацията на Пловдив проект ще могат да се възползват собствениците на 150 женски и на 100 мъжки домашни кучета.

Общината с подкрепата на пловдивските ветеринарни лекари чрез този проект ще подпомогне собствениците на домашни кучета да ограничат нежеланата раждаемост на своите домашни любимци.

“Убедени сме, че с активното участие в кампанията, значително ще се ограничи притока на нежелани домашни животни от дома към улицата, а от там – ще допринесем за намаляване броя на безстопанствените кучета в Пловдив”, коментира директорът на дирекция “Екология и управление на отпадъците” доц. Стефан Шилев.

Източник – news.bg – plovdiv24.bg