Благотворителен веган фестивал ще се проведе в столицата

Благотворителен веган фестивал ще се проведе в столицата този уикенд, съобщават организаторите на проявата. Входът за събитието ще бъде 10 лв., а със събраните от таксата пари ще бъде подкрепена първата българска ферма – убежище за селскостопански животни, станали жертва на човешко насилие, както и четириноги с вродени аномалии. „Приятели на четири крака” се нуждае от спешни средства за животинките, както и от спонсори.

Благотворителен веган фестивал ще се проведе в столицата

Другата специална веган кауза, за която ще се дарят пари, е проект от световно значение на д-р Атанас Скатов. Става дума за амбициозната идея скоростно да се изкачат 14-те най-високи осемхилядника в света без прием на храна от животински произход.

Всички, които имат интерес към здравословния начин на живот, и загрижените за животните и природата могат да се насладят на множеството подготвени лекции. На семинарите ще се разискват теми за същността на веганството и естественото хранене на човека, както и ще разберем как се отразяват човешките празници върху животните около нас.

Сред гостите на фестивала ще бъде и холандският фотограф Марсел Фенс. Той ще представи книгата „Красивите бездомни кучета на София”, която е предназначена за продажба в полза на лечението на бездомни животни в клиниката в Банкя.

Специални вързопчета с естествена козметика пък ще идат в помощ на децата с увреден слух от училище „Проф. Дечо Денев”. Предвидена е коледна томбола с награди, както и огромно количество вкусна веган храна, а любителите на градусовите напитки ще могат да опитат изключително веган пиво.

Източник: novinar.bg