Весела Илиева: Рецепта за усмивки с домашни любимци

Австралийските овчарки Рей, Кари и Ади са първите регистрирани в България представители на своята порода. Техен стопанин е Весела Илиева, дизайнер и преподавател по текстил в Художествената гимназия в София. Фантазията й на художник е претворила дома й в пространство, населено с картини и форми от природата включително и от изчезнали видове.

Весела Илиева: Рецепта за усмивки с домашни любимци

В стаята с мамутите, както и в стаите с мравките, с калинките, овцете и лястовичките всичко е нарисувано и направено от художничката : възглавниците, завивките, лампите. Най-неочакваната страна в хобито й провокират домашните любимци:

Весела Илиева, дизайнер: Правила съм какво ли не: шалчета, нашийници, картички, даже хавлиени кърпи с изображенията на любимите кучета. Най-щастлива съм, когато някой ми изпрати снимка с домашния любимец, с моите аксесоари. Усмивките им ме правят много щастлива.

Най-проверената рецепта за весели празници обаче, според художничката, не са подаръците и дори дизайнерските лакомства, а усмивките, споделени с любимите двуноги и четириноги приятели.

Десислава Шишманова

Източник: bnt.bg