Втори шанс за спасение

Ню Йорк е известен още като града на мечтите и града на домашните любимци. В този град живеят над един милион питомци. На всеки ъгъл можеш да видиш някой да разхожда кучето си. Въпреки, че е пълен с любители на животни, Ню Йорк е доста населен с улични котки и кучета. Това създава проблем, който асоциации като „Втори шанс за спасение“ се опитват да разрешат.

„Втори шанс за спасение“ съществува от 2009 г.. Тяхната мисия е да осигури повторно осиновяване на котки и кучета. Тяхната стратегия е свързана с пускане по социалните медии належащи въпроси и, вдъхновяващи новини и трогателни истории свързани с „недомашните“ любимци на Ню Йорк. Хората в организацията са много посветени и много влюбени в своята работа. Можете да получите помощ като попълните една от писмените молби на сайта на организацията. При желание може да подкрепите организацията с дарение.

На сайта можете да видите профили на кучета и котки, които се нуждаят от осиновители – вижда се тяхната порода и възраст има няколко снимки и описание на животното. В общи линии животните са описани като очарователни, любители на човешка компания и това, че искат да бъдат ваши любимци доживот. Установено е тяхното поведение покрай други животни и нещата които обичат като „пуловера си,““разходка с кола“ и „да се скрие под леглото.“ Повечето от тези животни са били опитомени, но са изхвърлени заради напредналата си възраст или по други лични причини.

e95603a886716ba433cad04a1ccfecb4

Кученцата, които търсят втори дом са чудесни за всяко семейство. Те обичат дълги разходки и да държат главата си нависоко, харесват да общуват с други кучета, дори котки. Котките от своя страна са с нежни маниери и се разбират и с деца и с възрастни.

В центровете на „Втори шанс за спасение“ може да осиновите освен куче и котка други домашни любимци: зайци, коне, птици, риби, прасенца или хамстери с оригинални названия – има Заек Пепеляшка, Заек Зелка, Заек Буболечка, вероятно ако се огледате може да срещнете и Белия Заек от Алиса.

Към сайта има твърде обстоен блог, който съветва неопитните бъдещи собственици как да бъдат успешни в осиновяването на животно. Например, за да се вземеш котка трябва да помислиш:

  1. Дали имаш други питомци и те как ще реагират?
  2. Дали жилището ти е подходящо за котка. Всичко – всичко: завеси, мебели, мека мебел ще усети острите и нокти.
  3. Дали ти се налага да пътуваш – котката не може да се грижи сама за себе си…освен да мяука сърцераздирателно пред затворената врата, тя няма какво друго да направи.
  4. Да не би някой от семейството ти да е алергичен към котката – това става често тъжна причина за захвърляне на домашен любимец.
  5. Има ли напрежение в дома? Животните често поемат от стреса на собствениците си… това може да доведе до разстройства и болести при тях.
  6. Трябва да се обмислят разходите. Някои от тях са задължителни – като храна, рутинна ветеринарна грижа, котешка тоалетна и кутия…Но котката си заслужава всяка стотинка.

fb6370d06f3bd1af24b9a804df64bb57

Истината е, че „Втори шанс за спасение“  ще донесе в живота ви голяма радост: шансът за вас да се почувствате наистина обичани и необходими.