Да убиеш куче с кашон!

Да убиеш куче с кашон!
Да убиеш куче с кашон!

Всяка година пролетно-летния и есенно-зимния период започва нещо като национален спорт. Иначе горди и грижовни собственици на домашни кучета събират новопоявилото се поколение на любимеца си, подреждат го в кашон, качват се в колата и го стоварват някъде. Някои избират място с много хора с надеждата, че някой ще се смили над палетата и ще ги прибере или поне ще ги нахрани няколко пъти, други пък ги отавят на безлюдно място, за да могат да си умрат от глад на спокойствие. После „гордия“ собственик на домашно куче се прибира в къщи хапва, гледа телевизия и си ляга – така историята за него приключва, проблемът е решен, до следващия път, когато ще направи същото. Той е добър човек разбира се, не ги е убил…. „погрижил се е“ за тях.

Какво става с кашона? Някои не оцеляват и нощ, сгазени от кола или убити от куче. Други оживяват и стават част от популацията на града, а популацията това са всички онези кучета, които лаят, цапат и понякога хапят, кучетата, които хората мразят, защото им развалят градския комфорт.

Да убиеш куче с кашон!
Да убиеш куче с кашон!

Днес изхвърлихме в кофата за боклук поредното смазано кученце, появило се в кашон в квартала. Преживя 24 часа на улицата, другите две от кашона тръгват по пътя на бездомното куче в България.

А човекът с кашона няма да си кастрира кучето, защото „това не било хубаво“, за да не се променяло, защото го мързи, защото не му се дават пари и защото има решение – Кашон. Всички ние пък ще продължаваме да си обръщаме главата на другата страна като видим поредното смазано куче, защото гледката е наистина ужасна. И ще се мръщим на глутниците в града. А човекът с кашона, ще продължава да прави това, което винаги е правил – да оставя „проблема“ си пред чуждата врата. Той, човекът с кашона, обича животните и е горд собственик на домашно куче. Той ,,човекът“ с кашона не е убиец! Той ,,човекът“ с кашона оставя това на някой невинен шофьор, пъхайки под гумите на колата му новородените палета на собственото му домашно куче.

Прибрал се е вече и чака финала на световното по футбол, току що сложил финал на живота на няколко новородени палета. Сипал си е бира, запалил е цигара, спокойно седнал пред телевизора. Той не е убиец, той просто написа присъдата, и направи някой невинен -палач. Ще вика за Германия, а може би за Аржентина, а след месеци ще вика и за увеличената популация на уличните кучета. Към която днес прибави още три ……вече две/едното загина/ кучета. Ще вика срещу уличните кучета залаели по собственото му расово куче, това същото чиито бебета Той днес изхвърли.

Какво да кажем на човека с кашона – Не бъди безотговорен УБИЕЦО, кастрирай си кучето!

Бел. ред:

Двете кученца все още са на улицата, чакайки своята среща някой, който да ги прибере…или среща с гумите на кола. За едното вече е ясно, то срещна своята съдба. Но двете му сестрички все още имат своя шанс…шанс да попаднат на Хора…да попаднат на Човек, на човек без кашон.

Източник: ovarna.bg