Дунавци и бездомни кучета

Дунавци и бездомни кучета
Дунавци и бездомни кучета

Жителите на Дунавци се оплакват от бездомни кучета

Видин. Жителите на Дунавци се оплакват от бездомните кучета в града. Това каза за Радио “Фокус”- Видин Димо Скорчев, кмет на град Дунавци.

По думите му бездомните кучета на територията на Дунавци са много. „Организирахме преди няколко месеца акция, при която прибрахме четири малки кученца от района на Техникума. След това отидохме на детска площадка, където имаше бездомно кучета със седем малки кученца, но тяхното прибиране бе напълно възпрепятствано от гражданин с немски произход, който е закупил къща в Дунавци.

Опитахме се да проведем разговор с него, но беше безуспешен опит, защото той затвори кучетата в двора си,”, обясни кметът.

По думите му германският гражданин пуснал кученцата на свобода около два часа по-късно. „Той подаде оплакване в Брюксел, което доведе комисии в Дунавци и създаде проблеми заради нашите опити да приберем за ваксинация кученцата.

Ние се опитахме да обясним, че след като кучето е улично и застрашава гражданите на Дунавци това е практиката”, каза още Димо Скорчев.

Проблемите с бездомните кучета продължават. „Днес идваха двама жители на града, които се оплакаха, че са нападнати. Има и един ухапан. Днес ще дойде ветеринарен лекар, който ще обезпаразити няколко кучета”, добави Димо Скорчев.

По думите му преди време жителка на Дунавци в стремежа си да предпази внучето си от бездомно куче е била нахапана на много места. Впоследствие жената заминала на лечение в София. „Необходимо е да се направи приют за бездомни кучета. Ние в Дунавци имаме място и желание на направим такъв приют, но комуникацията ни с институциите е трудна”, допълни кметът на град Дунавци.

Петър АНТОНОВ

Източник: focus-radio.net