Животни, на които сме помогнали

Казват, че за да бъде щастлив и здрав един човек трябва да живее в хармония с природата. Да уважава всичко живо около себе си и да не вреди на същестуването му. Явно има много нещастни и болни хора по света.

Животни, на които сме помогнали
Това е Главчо Минев, едва 4-5 месечен, а вече е усетил злобата, която съществува в човешкия свят. Ето какво разказва неговият спасител: „Това коте лежеше безпомощно на асфалта между две от четирите ленти на бул. Ситняково, преди Цариградско шосе. Минах с колата с мисълта, че котенцето е блъснато и умряло, но в последния момент видях, че коремчето му мърда. Върнах се назад 100 метра и задръстих движението на главния булевард. Спрях, видях че диша и го прибрах бързо в колата. След което го закарах в клиника за лечение.“ Първото предположение за състоянието на малкото коте е, че е било блъснато от кола, защото има кръвоизлив в главата и не може да движи предното си краче.

Малко след това беше доведено в клиниката на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Банкя. След направена рентгенография в „Амивет“ се установи, че крачето не е счупено и Минев определeно не е бил блъснат от кола. Ужасната истина е, че в черепа му беше намерена сачма. Да, някой е стрелял по беззащитно коте директно в главичката му. Минев беше опериран в клиника „Нова“ и вече се чувства много по-добре, неочаквано за всички дори си движи крачето. Намира се в приемен дом при неговия спасител.

Ако някой пожелае да осинови мъника, нека ни пише на: adopt@vier-pfoten.bg

Източник: Организация за защита на животните “Четири лапи”