Индийска пурпурна жаба (Indian Purple Frog)

Индийска пурпурна жаба  (Indian Purple Frog)
Индийска пурпурна жаба (Indian Purple Frog)

Животните с най-странни особености на тялото

Епизод 9 – Ако се огледате, когато вървите по улицата, може да видите катеричка, тичаща по дървото, змия, пълзяща в тревата, или пчелен кошер близо до вашия дом. В света съществуват много по-интересни същества, които живеят извън вашия двор

За индийската пурпурна жаба вероятно не е било достатъчно да притежава цветове, които не притежава нито едно друго земноводно, а също са се развили невероятна муцуна и малко закръглено тяло. Когато тези странни жаби се раждат, те започват живота си във вид на попови лъжички, като обикновените водни жаби. Разликата е в това, че при тези попови лъжички има същия отличителен свински нос, който виси като кука от техните муцуни.

Учените смятат, че тези странни особености на тяхната външност са се развили заради това, че те живеят цял живот под земята. Техните къси крайници са предназначени за копаене под земята. Те всичко правят под земята, и излизат на повърхността само две седмици за целия си живот. През тези две седмици, жабите имат достатъчно време само, за да си намерят партньор за размножаване, преди да се върнат под земята и повече никога не се показват на повърхността. През това време мъжките пеят силно, за да привлекат женските, и звуците на серенадата им стават все по-силни, според усилването на дъжда.

Източник: fishki.net

Още видео кликнете тук