Историята на малкия Вишко

Споделяме историята на малкия Вишко така, както ни я разказаха неговите спасители

Историята на малкия Вишко
Историята на малкия Вишко

Сигурни сме, че нещастието на котарачето ще ви трогне и ангажира, и заедно ще успеем да му намерим добър и сигурен дом.

“Живеем в София, зад Руски Паметник. Срещу нашата кооперация има друга, а на последния й етаж живее душевно болен млад мъж, който тормози не само малкото съседи, останали да живеят в сградата, но и всякакви котки и кучета, които намира на улицата и “прибира”. Някой хвърля от балкона си, други бие с дни, трети остава без храна и вода.

Същият този човек миналата седмица е взел да “отглежда” за пореден път единственото котенце, останало в квартала. И отново е изхвърлил котетото терасата на дома си. Котето е имало късмет да падне на балкона на долнич етаж, който е на необитаем апартамент.

Животинчето е на видима възраст 2-3 месеца и е останало само гладно и жадно на жегата около 2 денонощия, пищейки все по-ужасено. Ние започнахме да прозвъняваме всички институции с надежда да помогне някой и да го спаси. Обаждахме се 3 пъти на 112, откъдето изрично ни отказаха, защото не било работа на пожарната и те не били съгласни. Единствено помощ с идеи и контакти ни оказа един от доброволците към Animal Resque София.

В безсилието си, успяхме сами да намерим автовишка, която се отзова след около 4 часа и дойде, за да свали котенцето. Сами заплатихме за “удоволствието”, след което заведохме мъника на ветеринар. Там го прегледаха и обезпаразитиха – както външно, така и вътрешно. Мнението им е, че е здравичко, но силно обезводнено, гладно и изплашено. За огромно съжаление ние имаме вече 2 спасени котета, като едното е доста болно и изисква доста грижи и финансово и не само. Поради това не сме в състояние да отглеждаме и това симпатично котараче /момченце е/. В същото време, още при свалянето на котенцето от балкона, лудият мъж слезе да си “го прибере” обратно, а това е меко казано немислимо. Затова няма как и да го оставим обратно на улицата.

В момента Вишко е настанен в отделно помещение /стая/, разделен от другите ни две котки, като карантина, защото единият от тях е астматик, с тежки операции поради прострелването му и няма начин да рискуваме да ги съберем. Новото котенце е с изградени хигиенни навици, вече се оводни, яде суха храна за бебета – Роял Канин и паучове за бебета.

Ако можете да помогнете с разпространяване на информацията, ще съм ви особено задължена!”

Въпреки премеждията си, Вишко е доверчиво и мъркащо момченце, което се радва на човешка компания. Ако искате да станете негов стопанин, попъленете анкетата ни за кандидат-осиновителите на нашия сайт VzemiMe.org

Пишете ни, ако можете да предложите на малкия спокоен приемен дом.

Източник: