Котенце на покрив в Созопол

Статията е пост от социална мрежа: „Копирам поста с огромен апел. Няма ли хора да помогнат? Това котенце е там, на покрива, до него живее бивш пожарникар, за когото говорят че стреля по котките. Това бедно същество с месеци стои на покрива.

Котенце на покрив в Созопол
МОЛЯ ВИ! НАПРАВЕТЕ НЕЩО. ГРЯХ Е.

Котето се намира на покрива на двуетажна къща. Адресът е ул. “Анаксимандър” 33 в Созопол. Като чуе да минават хора започва да крещи истерично и да ги преследва, обикаляйки по края на покрива. Всички го подминават, чудейки се как ли се е качило там. Попитахме една от съседките дали живее някой в къщата и тогава тя ни разказа една абсурдна история. Котето било родено преди една година на покрива и оттогава си живеело там. Били две котета, но майката свалила едното, а това го зарязала горе. Хранели го минувачите и съседите. Жената каза, че и тя му хвърля храна, понеже и било много жал, но нямала представа как пие вода. В къщата живеела една “сопната” баба, която не пускала никой да спаси котето. Веднъж обаче един човек предложил нещо на бабата (може би пари) и тя го пуснала да опита. Той стигнал до горе, но понеже котето досега не е имало близък контакт с хора се страхувало и бягало. Други хора ходили без знание на бабата да пробват със стълба, която обаче се оказала доста къса и не стигнали до горе.

Като цяло всичко това ми се струва доста абсурдно, тъй като на покрива няма никакво закрито местенце и е странно как котето е оцеляло цяла зима в големите студове, как е оцеляло в големите бури с проливни дъждове и как е оцеляло през страшните жеги от това лято без капчица вода. Освен това, котето мяука много силно и най-вероятно пречи на всички съседи и на летуващите наоколо.

Никога досега не съм чувала толкова отчаян зов за помощ от животно. Когато някой от минувачите се застои около къщата, започва да мърка много силно и да “преде” с предните лапички, за да се подмаже за храна.

Моля помагайте!

Източник: Заедно срещу насилието над животните