Само с едно око, котето Уесли месеци наред се наложи да живее в приют за животни

Само с едно око, котето Уесли месеци наред се наложи да живее в приют за животни

Само с едно око, котето Уесли месеци наред се наложи да живее в приют за животни, тъй като никой не желаеше да го осинови.

Днес Уесли не само, че има уютен дом в Айова и чудесна стопанка, но се превърна и в интернет звезда, разказва Дейли мейл.

Едногодишното животинче, което заради това, че е с едно око и прави муцунки, подобни на пират, получи прозвището „коте – пират” и вече има над 5000 последователи, след като стопанката му г-жа Тейлър му създаде акаунт в социалната мрежа.

„Реших да направя на Уесли регистрация в Инстаграм, защото го обичам, и защото смятам, че е уникален, въпреки проблема си. Помислих, че когато хората го видят колко прекрасен, и други ще почувстват онова, което е в сърцето ми и ще постъпят по същия начин. Шокирах се обаче от резултатите. Само за 15 седмици в групата на Уесли се регистрираха над 5000 последователи, което е многократно повече отколкото аз имам в социалната мрежа. Обичам начинът, по който моя Уесли докосва сърцата на хората”, коментира г-жа Тейлър.

Разказва, че за първи път видяла котето в приют за животни преди почти година. Тогава обаче нямала възможност да го прибере у дома. „Уесли беше само на пет седмици, когато го видях. Това, че е с едно оченце и с толкова сладка муцунка, ме накара да го обичам още повече. За съжаление, тогава не можах да го осиновя”, спомня си жената. Тогава била убедена, че котето ще си намери дом.

Половин година по-късно Тейлър се връща в приюта. „Отидох, за да се убедя лично, че Уесли е осиновен. Когато попитах за котето – пират, служителите веднага разбраха за кого говоря и ме заведоха при него. Бях в шок, когато разбрах, че никой не го е прибрал у дома си”, разказва стопанката. Два дни по-късно тя го осиновява.

Когато хората за първи път видят Уесли, винаги остават със смесени чувства. Не е нужно обаче много време, за да го обикнат, така както го обичам аз, коментира Тейлър. Котето е с прекрасен характер и пълни живота ми с щастие. „Това, което научих от малкото коте, е че човек трябва да приема недостатъците – и своите, и тези на останалите хора. Защото именно недостатъците ни правят уникални и красиви”, коментира Тейлър.

Източник: petel.bg