Към мобилната клиника за кучета ще има и линейка

Стела Райчева: Към мобилната клиника за кучета ще има и линейка

Към мобилната клиника за кучета ще има и линейка
Към мобилната клиника за кучета ще има и линейка

София. Мобилната клиника към Animal Rescue Sofia се финансира само от дарения, вече нямаме нищо общо със Столична община, както беше преди – бяхме в техен приют. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Стела Райчева, координатор връзки с обществеността към Animal Rescue Sofia. Ремонтът на фермата за животни продължа, но все още не е ясно кога точно ще приключи. „Ремонтните дейности се правят със заем, който е отпуснат от един човек – желаещ да ни помогне”, каза още Стела Райчева.

Към мобилната клиника ще има и линейка, която ще започне да работи от момента, в който получи регистрация от Българската агенция по безопасност на храните. „Практически ще бъде размразен кастрационният процес за нас. Водим кученца, към които в момента имаме ангажимент, в други клиники и няма как да продължаваме така. Много хора държат ние да извършим тази процедура за техните любимци, особено сега – преди размножителния им сезон. За момента имаме един списък от около 300 човека, които са се обърнали само към нас, защото не искат да ходят на другите места. Предполагам, че до две седмици най-късно ще сме започнали с тази дейност”, допълби Стела Райчева.

На въпрос – с какво ще е по-различна фермата от приюта в Богров, Стела Райчева отговори: „Първо, с това, че ще е ориентирана към това как се отглеждат, а не към това как да набутаме повече кучета в по-малко пространство. Тоест, това ще е място, където на кучетата им е леко и им е добре за разлика от Богров, където са групи от по 30 кучета, без отделения, непрекъснат лай, който прави животните неспокойни и неосиноевяеми. Приютите, които са в България в момента, са такива, които не са насочени към добрия живот на кучетата, а просто към това да бъдат вкарани вътре възможно най-много. Ние искаме да направим осиновителски център.”

Радина МИЛЕВА

Източник: focus-news.net