Малко коте е спасено от прииждащата дъждовна вода

малко-коте-е-спасено-от-прииждащата-дъ

Доброволци и пожарникари спасяват мъничкото коте от дренажен канал, когато започва да вали дъжд и водата рязко се покачва в района на Сейнт Олбанс, Западна Вирджиния.

малко-коте-е-спасено-от-прииждащата-дъ1
Жители звъннали на 911 след като дочули тревожно мяукане от канала, който започва да се препълва рязко с вода след проливните дъждове. Три котета са хванати в капана на бързо повишаващата нивото си вода – едното е отнесено на сигурно място от майка си, а второто се удавя.

Дорела Такуилър, президент и основател на местния доброволчески спасителен отряд Itty Bitty Kitty Committee, пуска тревожен пост на своята Facebook стена, за да поиска помощ и веднага доброволци се втурват към мястото на инцидента.

малко-коте-е-спасено-от-прииждащата-дъ3
Екипът на Пожарната пристига на около 40-та минута от началото на спасяването и пожарникарите бързо съставят план за обезводняване на крайпътната канавка и изпомпване на водата от тръбата.Водата започва бавно да се оттегля след като пожарникарите включват помпа.

Завързана с въже за глезена, Такуилър, след създаден въздушен балон, ляга по гръб и влиза в калната, мръсна тръба. Мигове по-късно Такуилър хваща котето и го издърпва на безопасно място. Дорела Такуилър пропълзява с главата напред в тръбата с дъждовни води на канализацията под Вирджиния Авеню и алея за бягане и придърпва едва дишащото мокро коте.

малко-коте-е-спасено-от-прииждащата-дъ2
Малка тълпа наблюдаващи приветства уестсайдската доброволка-пожарникарка Galeena Wileman, извадила Такуилър от тръбата чрез въжето, завързано за глезена й и държаща подгизналото, треперещо същество в ръката си.

Дорела е запечатана в емоционален момент с треперещото коте как го целува по челото преди да го предаде на пожарникарите за оказване на първа помощ. Пострадалото коте е отнесено до автомобила и му е подаден кислород през малка кислородна маска.

малко-коте-е-спасено-от-прииждащата-дъ4
Котето е кръстено Stormy. Въпреки че малкото създание оцелява, Дорела Такуилър казва, че всичко вероятно е щяло да свърши трагично без усилията и находчивостта на доброволците и пожарникарите.

малко-коте-е-спасено-от-прииждащата-дъ5

“Всички дойдоха заедно – това е изумително, ако пожарникарите не бяха изпомпали водата, не мисля, че там имаше достатъчно място, за да се стигне до него. Всеки човек дошъл тук, всеки който сподели поста ми, всеки който откликна, всеки един от тях е герой. Това се превърна в една малка армия за спасяването на един малък живот.”

малко-коте-е-спасено-от-прииждащата-дъ6

Очите на Stormy са били подути и отекли, но са били лекувани с очен мехлем. Спасеното късметлийче се храни добре и прекарва по-голямата част от деня си в почивка. Не показва признаци за наличието на някаква инфекция, а очите й започват да изглеждат по-добре. Има желание за игра и обича своята малка мишка.

малко-коте-е-спасено-от-прииждащата-дъ7

Сторми е пълна с енергия. В момента живее временно в чудесно приемно семейство и е в сигурни ръце, търсейки своя постоянен дом.

малко-коте-е-спасено-от-прииждащата-дъ8

Източник: cutestpaw.com