Няма да дам котките, за мен те са като деца

Т. нар. събирачество на домашни любимци, особено на котки и кучета, е признато за психическо разстройство в редица държави

Няма да дам котките, за мен те са като деца
Няма да дам котките, за мен те са като деца

Московските власти се опитват да решат проблем с жена, която е приютила 20 котки в апартамента си. „Няма да дам котките, за мен те са като деца“, твърдяла тя по думите на Ренат Абдеев от службата за правата на децата, съобщава руското онлайн издание „Вести“.

По-рано децата на московчанката й били принудително отнети от органите на реда, след като съседи се оплакали от миризмите, идващи от апартамента на жената. Станало ясно, че там тя отглежда няколко десетки котки и от известно време не е плащала комуналните услуги. Органите на реда извели от апартамента двамата синове на жената. Те били откарани в болница, а по-късно в социален дом.

Адвокатът по правата на децата към руското правителство Павел Астахов посочва, че в апартамента било изключително мръсно, навсякъде имало паяци, хлебарки и екскременти. Дали проблемът ще бъде решен зависи и от самата жена коткосъбирачка, която неведнъж е получавала предупреждения от службата за закрила на детето. Ако апартаментът бъде приведен в приличен вид и котките бъдат премахнати, децата ще се върнат при майка си, посочва Астахов.

Източник: novinar.bg