Обществен ред и сигурност

125 животни с агресивно поведение са прибрани в Общинския приют за безстопанствени кучета от началото на годината. Справка за дейността на приюта сочи, че за цялата 2012 г. прибраните агресивни кучета са 122 на брой. Животните са изолирани основно след сигнали на граждани.

Обществен ред и сигурност

През тази година служителите на кучкарника са заловили 696 бездомни животни. Кастрирани са 451 от животните, броят на ваксинираните е 576. От януари до средата на октомври приютът е дал за осиновяване 96 кучета.

Като част от общинската Програма за овладяване на популацията на безстопанствени кучета 2012-1015 г., от миналия ноември насам в общината са съставени 77 акта за административни нарушения. Броят на предписанията е 176, а на констативните протоколи – 647.

До 11 октомври т.г. в Електронния регистър за домашни любимци и бездомни кучета са въведени 2009 животни. Броят на регистрираните е 1226. Създаденият през миналата година регистър съдържа информация за регистрираните кучета и котки – тяхното местоположение, ваксинация, кастрация и порода.

Отчетът за дейността на звеното „Контрол и регистрация” към приюта за безстопанствени кучета ще бъде разгледан в 16 часа на заседание на общинската комисия „Обществен ред и сигурност”.

Източник: moreto.net