Преди и след, за силата на доброто и любовта

Untitled-1 copy

Ако видите тези кучета на улицата, разхождани от своите стопани, никога не бихте заподозрели в какво състояние са били преди да се озоват в техните ръце, за много от тях в критичния момент на крачка преди смъртта. Ако пък видите само стопаните, може би не бихте разбрали веднага колко голямо сърце имат хората, посветили толкова усилия, време и средства, за да спасят тези животни, вместо да ги вложат в нови мебели, в следващата ваканция или просто за друго куче с по-малко проблеми и вид, който става повод за разговори с непознати, впечатлени от външността му, каквито се предлагат в магазините за домашни любимци и от селекционерите.

Те обаче не са го сторили – тези хора са изпитали непоносима болка при вида на страдащите животни – някои от тях бездомни, други – изоставени (по данни на Animal Rescue Sofia 15 000 домашни кучета се озовават на улицата в столицата годишно), а трети – малтретирани и изтощени до степен, че не е ясно как все още са живи – и са решили да превърнат спасяването и по-нататъшното им отглеждане в любящ дом с всеотдайни грижи в своя житейска кауза.

Ако все още се колебаете от кой тип  сте вие, разгледайте тези снимки. Сигурни сме, че те ще предизвикват силни емоции у вас и ще ви помогнат да стигнете до решението, какво животно бихте искали да оглеждате и по какъв начин ще се грижите за него. Защото изоставянето и изхвърлянето на улицата на домашен любимец, независимо за какво животно става дума, може и да не се наказва от закона, но морална присъда за подобен акт е само една – нехуманен!

Untitled-1 copy 3

Untitled-1 copy 4

Untitled-1 copy 5

Untitled-1 copy 6

Untitled-1 copy 7

Untitled-1 copy 8

Untitled-1 copy 9

Untitled-1 copy 10

Untitled-1 copy 11

Untitled-1 copy 12

Untitled-1 copy 13

Untitled-1 copy 14

Untitled-1 copy 15

Untitled-1 copy 16

Untitled-1 copy 17

Untitled-1 copy 18

Untitled-1 copy 19

Untitled-1 copy 20

Untitled-1 copy 21

Untitled-1 copy 22

Untitled-1 copy 23

Untitled-1 copy 24

Untitled-1 copy

Untitled-1

Източници framar.bg и fishki.net