Разградски ученици се учат как да защитават животните

Разградски ученици се учат как да защитават животните
Разградски ученици се учат как да защитават животните

За първи път в Разградска област ученици ще бъдат обучавани по проект на фондация „Четири лапи“. От втория учебен срок в Основното училище „Иван Сергеевич Тургенев“ стартират дейности и обучение по направление „Близо до животните“ и „Децата се учат да защитават животните“.

В часовете по гражданско образование учениците от I до III клас ще се запознават с поведението, начина на живот и чувствата на животните. Дейностите по проекта ще бъдат осъществявани в партньорство с разградския зоокът и със съдействието на община Разград.

Сред съвместните инициативи са посещение и опознаване на обитателите на зоокъта, грижи за трите малки лъвчета, събиране на средства за прехраната им, както и инициатива за наименуването им. Децата от училище „Тургенев” ще изработят къщички за птици, които ще поставят в градския парк, а освен това ще организират и изложба на домашни любимци. Ще бъде проведена разяснителна кампания сред децата и учениците на територията на община Разград за възпрепятстване на насилието над животни.

Източник: БНР