В Италия съдят сериен убиец на котки

В Италия съдят сериен убиец на котки
В Италия съдят сериен убиец на котки

После им пращал снимки от изтезанията и убийствата на любимците

  • Румен Михайлов kореспондент на „Монитор”, Италия

На 11 ноември в близкия до Милано град Бергамо ще започне първият в Италия пък и в света съдебен процес срещу сериен убиец на котки. Подсъдимият е четирийсетгодишен мъж, срещу когото е отправено обвинението за жестоко малтретиране и физическо премахване на домашни любимци. Доказателствата за престъплението са събирани от следствените органи и специализираната звено на корпуса на карабинерите в течение на повече от година. Главен свидетел на прокуратурата е Националното сдружение за защита на животните, което настоява за тежка присъда на котешкия „килър”.

Според версията на силите на реда, четирийсетгодишният убиец набирал жертвите си в интернет и най-вече на страниците с предложения за временно или постоянно „осиновяване” на домашни любимци. След като си харесвал някое котенце, мъжът пишел e-mail или се обаждал по телефона на стопанина му, подчертавайки готовността си да подслони и да се грижи подобаващо за животинчето. За да вдъхне доверие изпращал и фалшиви препоръки, „направени” му от видни анималисти или пък „грамоти” за заслуги към домашните любимци. Веднъж повярвали на всичко това, наивните собственици на котетата за „осиновяване” ги отвеждали в Бергамо или ги изпращали като специални пратки по пощата.

После идвало страшното – без да губи време палачът подлагал на зверски мъчения поредното гостенче, биейки го с нагорещена желязна пръчка, бодейки го с куки, деряйки го живо и т.н. Накраая го умъртвявал чрез клъцване на главата или окачвайки го на нарочна миниатюрна бесилка. За капак извергът заснемал гнусните сцени на зверствата си и изпращал снимките или филмчетата на стопаните на котета чрез WhatsApp. За ръководството на Сдружението за защита на животните в случая става дума за целенасочен план за премахване на четириногите, а не за издевателства на побъркан, каквата била тезата на адвокатите на котешкия килър.

Но освен за посегателството върху домашните любимци, четирийсетгодишният мъж от Бергамо ще бъде съден и за преследване на жени – мнозинството от стопаните на котета били дами и след като приемал техните животинчета в дома си, убиецът ги бомбардирал с телефонни предложения за върл секс.

Източник: monitor.bg