Тайнствените градини на Червено море

Египет е сред най-любимите на туристите и пътешествениците дестинации години наред. Но не само това, границата му с Червено море го прави и едно от най-притегателните места за гмуркачи и любители на дайвинга от цял свят.

Червено море е сред най-примамливите подводни чудеса в света. Водите му обитават над 1000 различни видове безгръбначни и повече от 200 вида твърди и меки корали. Рибите, които намират дом сред коралите на Червено море са над 1 100 вида, като огромен процент от тях са ендемични.

Високият процент на ендемичност на видовете е именно това, което привлича гмуркачите към тайнствените дълбини на Червено море. Възможността да наблюдаваш живот, който не се срещат никъде другаде и уникалната подводна среда създават притегателния ореол на морския свят.

Плуване сред делфини или сред акули, изследване на коралови граини или останки на потънали кораби, гмуркане в пещери или лагуни… египетските курорти на Червено море обещават незабравими приключения за всеки гмуркач – от начинаещия до професионалиста.

Изборът на дестинация също предлага рачнообразие. Египетските курорти са гостоприемни, царуват комфорт и блясък сред ветровете, които носят морския вятър към пустинята. А най-любимите дайвинг дестинации на Египет са Шарм ел-Шейх, Хургада, Марса Алам, Сейнт Джон… достатъчно, за да може всеки любопител на адреналина да намери приятна почивка след подводно приключение.

Източник – hermesholidays.net