Тбилиси: Стрелят по диви животни, избягали от зоопарка при потоп

Тбилиси: Стрелят по диви животни, избягали от зоопарка при потоп
Тбилиси: Стрелят по диви животни, избягали от зоопарка при потоп

Грузинските специални части застреляха днес шест вълка, мечка и хиена, избягали от зоопарка при наводнение в Тбилиси, предаде Интерфакс, като се позова на телеканала „Рустави-2“. Агенция Грузия Online цитира очевидци, че са убити също два лъва и тигър. По калните улици се разхожда хипопотам, който отказва да заспи, въпреки че е улучен зад ухото от стреличка с приспивателно.

https://instagram.com/p/3569jvp06t/

Кметството твърди, че в града бродят още десетки избягали животни. По първи сведения се издирваха шест тигъра, шест лъва, седем мечки и 13 вълка. Полицията призова жителите да не напускат домовете си и да съобщават, ако забележат бегълците. Извикани са на помощ войници, а от сутринта над града кръжат вертолети.

Грузинската столица бе залята от силен дъжд през нощта, когато река Вера излезе от коритото си. Удавили са се десетина души, но има изчезнали , които още се издирват. Зоопаркът, който е в ниска част, се напълни с вода и животните, които могат да плуват е не бяха заключени в клетки, преодоляха препятствията и се разбягаха. Наводнено е метрото, първите етажи на много сгради, мазета и подземни съоръжения. Щетите са огромни и възстановяването на нормалния живот ще отнеме доста време, каза министър-председателят на Грузия Иракли Гарибашвили.

https://instagram.com/p/351vNjC2O3/

След трагичните случаи, за които съобщават местните медии, е служителката в зоопарка Мзия Шарашидзе, която е работила там 25 години, а преди две седмици изгубила ръката си след нападение на тигър. Жената загинала в усилията си да спасява животни. От удавяне и при обстрел зоопаркът вече е загубил 20 вълка, осем лъва, няколко тигъра и ягуара. От 17 пингвина са останали само три. Спасили са се главно животни от по-високата част, сред които слонове, зебри, елени, планински козли, коне, понита, а също и змии. Шест вълка са били застреляни на територията на детската инфекциозна болница.

Източник – segabg.com