В Курска област приключил тридневния семинар на експертите кинолози от CFA

В град Курчатов в базата на автоучилището РОСТО се провел семинар за кинолози, в който участвали специалистите със своите служебни кучета от седем митници на централния район. Както съобщава ИА REGNUM от службата на областната администрация, мероприятието е било посветено на 72-та годишнина от победата в Курската битка.

В Курска област приключил тридневния семинар на експертите кинолози от CFA
Митничарите положили цветя на мемориала, почитайки паметта на войниците, загинали във Великата Отечествена война, срещнали се с ветераните от Курск, и заедно с ръководтсвото на ДОСАФ организирали празник за всички жители на града.

В рамките на демонстрацията митничарите показали общ курс по обучение на кучета, след това в присъствието на зрителите скрили стимулатор на наркотик, който служебното куче Амадеус намерило буквално за броени минути. С фрийстайл покорили зрителите от представителния киноложки отдел на Московските митници Вероника Воронец и белгийската овчарка Банда.

В Курска област приключил тридневния семинар на експертите кинолози от CFA
Най-сложната практическа задача на семинара била търсенето на стимулатор на наркотични средства в леките и товарните автомобили и в помещението за багаж. Всяка двойка получила индивидуална задача с повишена сложност. На обекта поставяли едновременно няколко отметки, използвали и реална маскировка на контрабандистите: маскиране на миризмата, необичайни контейнери под формата на кутии с двойни дъна от бира или магнитен контейнер, поставени в трудно достъпни места. Специалистите и служебните кучета успешно се справили с всички задачи.

Специалистите отбелязват, че сега използването на служебни кучета е един от най-ефективните методи за откриване на наркотици, силно действащи вещества и оръжия на границата.

Преводач: Мария Костова

Източник: zooinform.ru