Хитът е щуката

Риболовците от Сливенския и Новозагорския край сега замятат въдици във водите на язовир “Жребчево”. Хитът през последните дни е щуката. Повечето от познавачите я мамят на блесна. Радват се на добър улов. Кълват парчета с добро тегло – до килограм и половина. Често се лъжат и екземпляри над 2 кила. Други въдичари пък ловят мряна в река Тунджа.
Кюстендил – сом

Сом от 1 до 15 кила е сериозното предизвикателство за местните въдичари в яз. “Лозно” сега. Рибарските тартори казват, че обичайно се вадят парчета по 5-6 кила. Повече от ясно е, че сомът реагира предимно на жива рибка – на каракудка или слънчевка. На стара твърда царевица в язовира може да дойде и някой хубав шаран – докъм 5 кила парчето.
Разград – бял амур

Въдичарите в Разградско удрят джакпота в риболова с бял амур. Ходи се на яз. “Бели Лом”. Водоемът е най-големият в региона и освен риболовна тръпка осигурява среща с красивата околна природа.

Най-добрата стръв е царевицата, а за по-сигурно е добре да се хвърля и захранка от нея, препоръчват майсторите. Удрят яки парчета от 4 до 20 килограма.

  • Източник: trud.bg