Хората, които поглъщат златни рибки, ще бъдат съдени

Кралското общество за защита на животните (RSPCA) удържало първата си победа в кръстоносния поход срещу любителите да поглъщат живи рибки, постигнали внасянето на обвинителен акт на младия жител на Великобритания въз основа на записите за неговите “подвизи” във Фейсбук.

Хората, които поглъщат златни рибки, ще бъдат съдени
Хората, които поглъщат златни рибки, ще бъдат съдени

Съдът задължил 22-годишния продавач Гавин Хоуп да заплати 330 фунта глоба плюс съдебните разноски.

На видеозаписите, направени в новогодишната нощ се вижда, как той поглъща още жива аквариумна рибка и я полива с бира Табаско, текила, сурово яйце и храна за рибки.

Кралското общество за защита на животните в началото на тази година започнало кампания срещу подобни методи, с произход онлайн развлечения «Neknominate», същността на която е да предизвикват потребителите да повтарят безумните лудории.

Съдята, осъдил въз основа на закона за жестоко отношение с животните, нарекъл обвиняемия “глупак”. На свой ред главният инспектор на RSPCA Мишел Чарлтън по време на съдебното заседание цитирала доклада на ветеринаря, в който се потвърждавало, че ” стомахът е неподходящо място за златните рибки, обречени на бавна смърт от недостиг на кислород, висока киселинност и алкохол.”

Тя се зарадвала на решението на съда, потвърждавайки необходимостта да се постави край и да се осъди “жестоката” практика, обхванала интернет.

Източник: fishki.net