Челябинският приют за животни

Челябинският приют за животни ” Аз- Жив” получил наградата “Можем заедно”

Челябинският приют за животни
Челябинският приют за животни

В музикалния театър ” Хеликон -опера” в Москва на 3 март се състояла церемонията за връчване на 1-та национална награда Добри Дела “Можем заедно”. Заедно с театъра, учредител е вестник “Аргументи на седмицата”.

Основната цел на наградата е да обедини всички руснаци към чуждите проблеми, които използват своята енергия, за да оказват помощ на хора и животни, да помогнат на доброволците да допринесат за участие в Доброто повече търпение и подкрепа, също да бъдат готови да помогнат.

Челябинци могат да се гордеят със своите съотечественици, защото държавната награда Добри Дела “Можем заедно” са получили активистите от приюта “Аз-Жив”, работещи в Саргази.

Заведението съществува изключително със средствата на създателите и пожертвованията на добри хора. Сравнително скоро в приюта се случили трагични събития- той изгорял напълно, и трябвало да се възстановява. Наградата е получена от приюта заради спасяването на котките и кучетата, които са изхвърлени в селището Роза.

Всичко започнало трагично и едва не завършило с трагедия: жителите на селището Роза в последните години се оплаквали от това, че техните жилища се намират в лошо състояние, и се стигнало до намесата на президента. В резултат правителството на Челябинска област подготвило програма за презаслеване, всички получили нови жилища в града.

Но за съжаление, нито в тези жилища, нито в сърцата на новодомците не се намерило място за любимците: десетки кучета и котки се оказали на улицата в очакване на студена и гладна смърт. За щастие се намерили добри хора, които ежедневно пътуват в пустото селище, хващат животните, успели да подивеят от глад, взимат ги със себе си, след което ги настаняват в приюти или нови стопани.

Активистите от приюта спасили много кучешки животи, за това получили награда.

Източник: priut-info.ru