Велико Търново: Четири лапи изчакват с кастрацията

Д-р Марина Иванова: Основните средства за безстопанствени животни на Община Велико Търново са насочени към завършването на приюта за кучета

Велико Търново: Четири лапи изчакват с кастрацията
Велико Търново: Четири лапи изчакват с кастрацията

Велико Търново. Основните средства за безстопанствени животни на Община Велико Търново в момента са насочени към завършването на приюта за кучета. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Велико Търново д-р Марина Иванова, ръководител на проекти „Грижа за бездомните животни” във Фондация „Четири лапи“. Това е и причината за отлагането на заплануваното посещение на фондацията във Велико Търново, в началото на юли, за кастрация на безстопанствени кучета и котки. „Още от миналата година едно от нашите изисквания е общините да осигурят микрочипове за постоянна маркировка на обработените кучета.

Това беше и едно от условията към Община Велико Търново“, добави д-р Иванова. По думите й, заради средствата, които се използват за строежа на приюта за кучета обаче Общината няма възможност да осигури закупуването на тези микрочипове за маркировка на животните. За това и към момента предвидената кастрация няма как да се осъществи. За сега не е ясно кога такава кастрация ще може да бъде извършена. Д-р Марина Иванова добави, че от началото на годината Фондация „Четири лапи“ все още не е извършвала кастрация на безстопанствени животни на територията на община Велико Търново.

Калоян ГАНЧЕВ

Източник: focus-news.net