Куче-шампион умря часове след последната си изложба

Куче умря след като се състезаваше в Crufts и според много то е било отровено

Куче-шампион умря часове след последната си изложба
Куче-шампион умря часове след последната си изложба

Три годишния сетер, познат като Джагър, е паднал и умрял след като се е върнал вкъщи в Белгия в петък.

Белгийската полиция разследва случая и следващата седмица се очаква да бъде изготвен пълен токсикологичен доклад.

Съпругът на съсобственичката на Джагър каза: „Само се надявам да не го е направил друг състезател заради ревност“.

Джагър, който взе второто място в Националния изложбен център в Бирмингам в четвъртък, е собственост на белгийката Александра Лауерс и развъдчика от Лестър Дий Милиган-Бот.

Съпругът на Лауерс, Уилем, казва, че с жена му са „съсипани“ от загубата.

Жена ми трябва да отиде и да даде показание пред полицията и ще видим какво ще се получи“, казва той. „Бяхме много успешни в състезанието и това може да е предизвикало злобата на хората“.

Съсобственичката и развъдчик Дий Милиган-Бот казва, че не може да повярва, че за това може да е виновен друг участник в състезанието.

„Постоянно се състезаваме едни срещу други и ни обединява едно и също нещо – всички обожаваме кучетата“, казва тя. „Надявам се и мисля, че това е било случайно изпълнение на някой, който мрази кучета. Имаме подкрепата на приятели кинолози от цял свят. Срещу някои от тях съм се състезавала и когато им споделихме плакаха заедно с нас“.

Бот твърди, че разследване показва, че Джагър е бил отровен, но все пак всички очакват пълния токсикологичен доклад следващата седмица, за да потвърдят това.

„Трябваше тази седмица да празнуваме, но няма да можем“, казва тя.

От клуб „Кенъл“, който организира състезанието Crufts, заявиха, че не е ясно какво точно е станало, но ще подкрепят полицията и тяхното разследване.

„Дълбоко сме шокирани и натъжени от смъртта на Джагър и изказваме съболезнованията си на неговите собственици“, каза говорител на клуба. „Поддържаме контакт с тях и ще направим всичко, за да ги подкрепим в този тъжен момент“.

Източник: fbr.bg