Ямболска фирма ще се грижи за бездомните животни в Сливен

След проведена процедура за избор на изпълнител на дейността „Намаляване на популацията на бездомните кучета“, община Сливен е сключила договор до края на годината с единствената фирма-участник в конкурса – фирма „Три Д“ ЕООД – Ямбол, съобщи заместник-кметът инж. Иван Манчев. Срокът на договора между община Сливен и фирмата е до 31 декември 2015 г. След приключването му, в зависимост от дейностите, които ще продължат по изграждането на приюта, общината ще сключи нов договор за изпълнение на услугата. Стойността на поръчката е до 55 200 лева с ДДС.

Ямболска фирма ще се грижи за бездомните животни в Сливен

Дейностите, които са заложени за изпълнение по настоящия договор с ямболската фирма, включват улавяне на животните, вътрешно и външно обезпаразитяване, ваксиниране срещу бяс и кастриране. Фирмата ще извършва и маркиране на животните с микрочип и ушна марка, връщане по места на неагресивни и здрави безстопанствени кучета, евтаназия на неизличимо болни и доказано агресивни животни, както и прибиране на трупове на умрели кучета и котки.

Всеки гражданин може да сигнализира на телефон 044/ 611 262 в отдел „Екология” или на спешен номер 112 при проблем с безстопанствени или агресивни животни.

Източник: sliven-news.com