Дейности по опазването на есетровите риби в България.

Дейности по опазването на есетровите риби в България.
Дейности по опазването на есетровите риби в България.

Международната природозащитна организация WWF кани на пресконференция на 25 април 2012г. (сряда), от 12,00 ч., в залата на пресклуб София Прес (ул. Славянска 29, ет. 7) по повод започналите дейности по опазването на есетровите риби в България.

На представянето ще бъде говорено по въпроси като „Защо изчезнаха „властелините” на Дунав?”, „Какво може да се направи за връщането на един от най-древните видове в нашия регион?”, „Ще има ли повече есетри в Дунава през 2015 г.?”.

Пресконференцията се осъществява във връзка с реализирането на плана „Прилагане на дейности от Националния план за действие за есетровите риби с цел подобряване състоянието и опазване на есетрите в България”. Проектът ползва финансовата помощ от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет чрез оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г..

На събитието ще присъстват Веселина Кавръкова, програмен директор на WWF-България, Иван Христов, ръководител програма „Води”, WWF-България, Стоян Михов, експерт програма „Води”, WWF-България.

  • Източник – energyonline.bg                              Боряна Борисова