20 Октомври: Казанлък започва кастрационна кампания

20 Октомври: Казанлък започва кастрационна кампания
20 Октомври: Казанлък започва кастрационна кампания

Казанлък. Община Казанлък започва поредната кастрационна кампания на бездомни кучета и котки на 20 октомври, съобщиха от пресцентъра на Община Казанлък. Кампанията се организира за 9-та поредна и е част от дейностите по договор за сътрудничество с „Тиехилфе зюдан – Австрия”. Чуждестранната организация спонсорира две кастрационни акции през пролетта и есента. Есенната акция тази година ще се проведе от 20 до 26 октомври в Общинския приют за безстопанствени кучета.

Приютът се намира северно от Художествената гимназия, като работното време в дните на кастрационната кампания е от 9.00 до 17.00 часа. Община Казанлък се обръща към гражданите да бъдат активни и да доведат бездомните животни, за които се грижат пред блока, на улицата или в квартала. Животните се кастрират и се връщат веднага, след като бъдат ваксинирани и обезпаразитени външно.

Кастрираните животни са по-спокойни и освен това ще предотвратяват заселването на други бездомни кучета на тяхна територия. Кастрират се бездомни кучета и котки, на възраст над 8 месеца, мъжки и женски.

Източник: Агенция Фокус