Боен петел уби собственика си в Индия

Оръжието на престъплението са специалните ножчета, разположени на краката на животното, с които по принцип се целяло да убие съперника си.

В Индия полицията издирва петел, който уби собственика си след участие в борба с петли, предаде AFP.

Полицията поясни, че петелът прерязал гърлото на собственика си, когато той се опитал да го накара насила да излезе на ринга.

Органите на реда уточниха, че преди началото на всяка битка на краката на птиците се слагат специални ножчета, поради което изходът от тях често е фатален. Именно с тези накрайници петелът е убил бившия си собственик, след като той се опитал да го накара да излезе за втора подред борба.

Жителите на селото, където е станал инцидентът, са предупредени за опасната птица, която полицията описва като “непознат петел с черни и червени пера”.

Органите на реда искат да намерят птицата, за да ѝ се свалят опасните ножчета, но търсенето няма да е лесно, тъй като в малкото населено място има много петли, голяма част от които вероятно приличат на “престъпника”.

Приятел на загиналия разказа, че петелът многократно се опитвал да избяга, но Сорен (собственикът му) го бутал да се връща на ринга. Накрая животното се ядосало и го нападнало.

Острите ножчета на краката на петела по принцип са поставени, за да убива съперниците му, но сега с тях той прерязал югуларната вена на Сорен. Като видели какво се случило, много хора се стекли на ринга, но от гърлото на жертвата вече изтекла прекалено много кръв, за да бъде спасена.

Свидетели уточняват, че обикновено на повечето собственици на бойни петли им стига една победа. За нея те получават 45 долара и печен петел за вечеря.

    • Източник: inews.bg