Летен извънреден брой на National Geographic KIDS

Смайващи факти

Копитата на жирафите са големи колкото чинии. Но това е нищо в сравнение със зъбите на тиранозавъра, които били големи колкото банани. Виж още смайващи факти в рубриката „Невероятно, но факт!“ на страниците на KIDS.

Котка се учи да плува

Повечето котки настръхват, когато се намокрят. Но не и безстрашният котарак Мог, който няма нищо против да се гмурне в басейна. Мог прекарва по 15 мин всяка седмица в басейна и плува с треньор до себе си. Освен това е развил забележителен стил на плуване – „котешката“!

Спасителна акция „Делфин”

Млад делфин афала преследва риба във водите край гр. Брисбейн в Австралия. Но се оказва, че не е единственият гладен хищник наоколо. Триметрова тигрова акула е подгонила същата риба. Внезапно от преследвач делфинът става плячка на акулата. Виж края на тази драматична история на страниците на KIDS.

Градът на сурикатите

Сурикатите са много заети същества. Тези роднини на мангустите нямат никакво време да се размотават и да скучаят. В техните семейни групи, стигащи до 40 животни, всеки си има задължения: пазачи, детегледачи, строители. Научи повече за задружните семейства на сурикатите на страниците на KIDS.

Екстремни кучета

Напоследък се заговори за нова порода кучета – екстремни спортисти. Също като хората и кучетата, които обичат опасните занимания, притежават специален характер, дарба или атлетични умения. KIDS ще те запознае с кучета, които карат уиндсърф, летят с делтапланер, скачат във вода и поставят индивидуални рекорди.

Бонус: Плакат на акула

Конкурси:

  1. Вижте победителя в конкурса за рисунки „Търсачи на съкровища“
  2. Вижте темата на следващия конкурс за рисунки
  3. Вижте категориите на Международния фотоконкурс 2012 за деца

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на извънредния летен брой на National Geographic KIDS

Източник – nationalgeographic.bg