Безумецът беше отърван по чудо от зъбите на хищниците

Безумецът беше отърван по чудо от зъбите на хищниците
Безумецът беше отърван по чудо от зъбите на хищниците

27-годишен работник във фабрика скочи в клетката на бенгалските тигри в зоопарк в китайски град Ченду. Янг Джинхай едва не беше разкъсан от зверовете. Младият мъж поискал да принесе себе си в жертва на хищниците, които, според него, били недохранвани, съобщава “Дейли Мейл”.

Няколко дни преди инцидента Янг Джинхай публикувал в социалните мрежи съобщения, в които разказвал, че е разочарован от монотонната си работа като охранител на печатна фабрика в Ченду, провинция Сечуан, и бил отчаян от живота.

В навечерието на приключението си в зоопарка, Янг оставил прощално писмо. В него китаецът обяснява, че е стигнал до тази крайна стъпка от обич към унизените благородни животни. Тези животни са лишени от естествената си среда и от възможността да следват естествените си инстинкти – да ловуват и убиват, била тезата на китаеца. В края на своето послание Янг обяснява, че ще пожертва себе си, за да събуди задрямалите инстинкти на тигрите.

Слава Богу, тигрите не оценили намеренията на младежа и когато той се хвърлил към тях, те изплашено се отдръпнали.

Един от очевидците разказва: “Той се изкачи от външната страна на клетката и скочи вътре. Очаквах, че тигрите ще се нахвърлят върху него. Вместо това двата тигъра – мъжки и женски, изглеждаха доста изнервени, а тигрицата дори избяга”.

Източник: БЛИЦ