Бизнесът с кучешко месо в Китай процъфтява

„Работата върви все по-добре” на прочутия фестивал на месото в Юлин. Кланиците убиват и сервират стотици откраднати домашни любимци преди официалното начало на фестивала в неделя.

Местните власти съобщиха, че тази практика е била премахната, но благотворителните организации за защита на животните, които работят неуморно, за да разобличат пазара на домашни животни, казват, че фестивалът ще продължи по план.

Шокиращи снимки, направени тази сутрин, показват как нова партида от котки и кучета – натъпкани по нечовешки начин в телени клетки – е пристигнала в града.

Опашки от хора вече се извиват пред огромните заведения за хранене, в които закланите животни се продават на гладните клиенти за около £2 за половин килограм.

Други снимки показват струпаните окървавени трупове на мъртви кучета по улиците пред мръсните кланици, преди те да бъдат продадени.

Някои животни умират още по време на дългите пътувания от всяко кътче на Китай, а много от тях имат ужасяващи наранявания, поради които не могат да издържат в мръсните кошари, в които ги прехвърлят.

Тези, които оцелеят, ги удрят по главата и им прерязват гърлата, преди да ги хвърлят във вряща вода. След това касапинът премахва козината и всички органи и поставя кучето на скара.

Синг Хай, който направил снимките, добавил: “Ти казваш на готвача как искаш да бъде приготвено и той го прави… Има много начини да се сготви кучешко месо. Например, запържено кучешко месо в соев сос, кучешки гювечи, пържено хрупкаво кучешко месо.

В Юлин има 3-4 големи месни ресторанта, в които сервират кучешко и всеки един от тях може да побере 200-300 клиенти.

Международната организация за защита на животните (HSI) открилa, че работниците от кланицата трябвало да убиват животните само когато се стъмни, а в ресторантите думите “кучешко месо” трябвало да бъдат премахнати от менютата, в опит да се прикрие съществуването на фестивала.

Местните жители ядат кучешко месо през цялата година, но когато хората празнуват лятното слънцестоене по време на годишния фестивал, има огромен ръст в туризма и търсенето на кучешко месо.

Органите в Юлин са “много обезпокоени” и са издали предупреждения за месните продавачите да бъдат готови да се справят с протестиращите от всички краища на света, които ще залеят града с приближаването на фестивала.

В Китай консумирането на кучешко месо е законно и страната не разполага със закон, защитаващ хуманното отношение към домашните любимци, но Министерство на земеделието има строги правила, които изискват всяка котка и куче да имат “свидетелство за проверка”, преди да бъдат транспортирани.

Тъй като повечето от тези животни са откраднати домашни любимци или бездомни кучета, хванати от улицата, търговците на кучешко месо не разполагат с необходимите документи или представят фалшиви.

Някои собственици на кланици признали, че нямат карантинни сертификати и никога не са били посещавани от местните здравни инспектори, които да проверят животните – много от които изглеждали видимо болни.

Масовото превозване на животни на дълги разстояния повишава риска от бяс и застрашава здравето и безопасността на хората, които ги ядат.

“Тези снимки доказват, извън всякакво съмнение, че клането на кучета и котки в Юлин продължава”, заявил говорителят на HSI.

Той добавил: “Не забравяйте, че според властите в Юлин тези животни не съществуват, защото преди известно време те заявиха, че фестивалът е забранен. Тези снимки доказват измамата и потвърждават, че мъченията на животните продължават, въпреки безпрецедентните нива на протести в международен план и в Китай. Всички животни изглеждат в доста лошо физическо състояние, дори в очите им се чете страхът и ужасът, който изпитват”.

Източник: fbr.bg

По материал на: Daily Mail UK