Месец април – посветен на благородни жестове към животните

При подготовката за отбелязване Международния ден на безстопанствените животни (4 април), Дирекция Екология при Община Пловдив се обърна за идеи и съдействие към практикуващите ветеринарни лекари в Пловдив, голяма част от които се отзоваха на поканата.

  • Информация за местата и работното време на ветеринарните клиники, както ще извършват безплатни прегледи на домашни любимци:
Месец април – посветен на благородни жестове към животните
Месец април – посветен на благородни жестове към животните

Една от идеите, които получихме е целият месец април да бъде посветен на благородни жестове към животните и техните стопани, обясниха от Дирекция Екология.

Полезни съвети, здравни консултации, обезпаразитяване, изследвания, тренировка, хигиенни услуги и много други манипулации и услуги за домашния любимец, ще бъдат напълно безплатни по време на мащабната акция.

Междувременно, от Дирекция Екология напомнят, че днес е последният срок за плащане на данък “куче” в размер на 30 лева.

Глобата за неспазване крайния срок от 31-ви март за пререгистрацията на домашно куче е 15 лв. При установяване липса на идентификация на домашното куче, поставена от ветеринарен лекар, собственикът ще бъде санкциониран от служители на Пловдивския общински инспекторат с 50 до 200 лв.

Източник: dariknews.bg