Бобрите могат и да нападат свирепо

Бобрите могат и да нападат свирепо
Бобрите могат и да нападат свирепо

Нюйоркчанин беше нападнат от освирепял бобър. Разбеснялото се животно атакувало изумения Майкъл Канава, докато се опитвал да плува със своя каяк в притока Айръндекуоит в Мънро каунти. Бобърът наръфал зверски пострадалия по ръцете.

Канава паднал във водата и започнал да вика за помощ намиращите се на брега хора. Мъжът успял да се изправи на крака, но упоритият гризач отказвал да пусне жертвата си, въпреки че притеклите се на помощ свидетели го халосали няколко пъти с греблото.

Чак когато греблото се прекършило от силните удари, животното отпуснало челюстите си и изчезнало за секунди. Малко по-късно обаче кръвожадният бобър се завърнал на местопрестъплението и собствениците на клуба по каяк се наложило да го убият.

В момента от местната ветеринарна служба проверяват дали животното не е било болно от бяс. Атаките на бобри са рядкост, освен ако гризачите наистина не са болни от бяс.

Преди няколко месеца в Беларус бобър прегриза гушата на рибар. Животното разкъсало с острите си като бръснач зъби сънната артерия на мъжа.

Източник: novinar.bg