Американка е осъдена на 2 г затвор за оставено в колата кученце

Американка е осъдена на 2 г затвор за оставено в колата кученце
Американка е осъдена на 2 г затвор за оставено в колата кученце

Американка е осъдена на две години затвор за това, че е оставила своето куче в колата повече от два часа. Кученцето били забелязано от минувачи, но то починало още преди да успеят да му окажат помощ.

През юли Алексис Кайн от щат Тенеси затворила своето 3-месечно кученце териер в колата близо до един от търговските центрове на град Мемфис, пише Business Insider. На улицата било много горещо, температурата достигала около 40 градуса. А в колата, както казала полицията по-късно, било повече от 60 градуса.

Кученцето било забелязано от минувачи. Те го извадили от колата, но не успели да го занесат до близкия развъдник – кучето умряло.

Причината за смъртта е обезводняване и прегряване, както било установено по-късно. Властите за последите 20 години сериозно затегнали наказанието за жестоко отношение с животните, но подобни случаи за съжаление не са рядкост, казват защитниците на животните.

“Ние се гордеем, че нашата съдебна система приема сериозно жестокото отношение с животните. Ние се радваме на това решение и се надяваме да видим повече подобни сурови наказания в бъдеще” – казва Андрю Джакузи, изпълнителен директор на местната обществена организация.

Източник: zooinform.ru