В най-големия зоомагазин в света има 250 000 животни

Норберт Заяц получил първия си домашен любимец – хамстер, когато бил на 4 години. Той добре се грижил за него и на следващата година му купили още един хамстер. Когато бил на 8 години той вече имал над 100 хамстера в мазето на семейната къща.

най-големия зоомагазин в света
Родителите му казали, че в мазето може да гледа колкото си иска домашни животни, стига да си ги купи и да се грижи за тях. Живеели в Гладбек, Германия. Скоро той започнал да продава хамстери на местни зоомагазини.

Когато видел някое животно, което му харесвали имал желание да си го вземе. С когато си вземел животно, имал желание да го развъжда. Скоро от училището започнало да водят ученици до дома му в час по биология, за да им показва животните. Той започва да диверсифицира и да отглежда морски свинчета, костенурки, птици и др.

най-големия зоомагазин в света
През 1967 година, когато е само на 13 години, той става най-младият човек с лиценз за развъждане на папагали в Германия.

Когато е на 14 години, той се обръща към специалист, даващ съвети за кариера на млади хора и го пита какъв трябва да стане в живота. Отговорът е „строителен работник“.

На 18 години той продава по-голямата част от животните си, защото трябва да влезе в армията.

най-големия зоомагазин в света
Когато се уволнява от армията, той вижда обява от бременна жена, която продава своя зоомагазин, за да има повече време за детето си. Той взема пари назаем от баща си и го купува. Това става през 1975 година.

Днес магазинът на Заяц е с площ 12 077 кв. метра. Нарича се Zoo Zajac. Магазинът е огромен и пролича на терминал на летище. Тук може да си купите почти всички.

най-големия зоомагазин в света
Продават се 50 вида тарантули. Тук има над 250 000 животни от 3 000 вида. Това е повече, отколкото много зоологически градини.

В събота тук влизат 12 000 души. Много от тях няма да купят нищо, освен едно кафе в кафенето.

Повечето хора не купуват животни, а храна и други продукти, свързани с отглеждането им.

Заяц може да ви разведе из магазина, като обиколката отнема между 2 и 5 часа.

Източник: profit.bg