11 причини да предпочиташ кучето си пред гаджето

11 причини да предпочиташ кучето си пред гаджето

Можеш да го изриташ от леглото

Когато кучето започне да ти отмества завивката, да хърка или да те подритва в леглото, съвсем спокойно можеш да му кажеш да спи на пода, или в неговото си легло. Няма да има разговори за границите, които трябва да си поставяте, за нуждата от лично пространство, нито за това колко голямо трябва да е леглото. Е, пак ще има недоволство от негова страна, но докато си му осигурила достатъчно кучешки легла из апартамента, все ще постигнете съгласие.

Зяпането на сериали по „Нетфликс” не се превръща във война и не лъже ничии очаквания

Ако не му харесва какво си избрала да гледаш, кучето просто ще се премести в леглото си, за да спи. Няма да мрънка и да коментира с насмешка. Ти можеш да си зяпаш сериали, облечена само по бельо, или по халат, с купа чипс в ръка, и единственото, което би те притеснило е, ако кучето ти реши да заспи на дивана и заема твърде много място.

Можеш да се оплакваш толкова, колкото си искаш

Не се преструвай, че никога не си говориш с кучето! Не си едиснтвената, която комуникира по този начин с опашатия си приятел. Ако си имала лош ден, можеш да се оплакваш на кучето, колкото си искаш. Не е необходимо да се спираш, за да проявяваш разбиране към нечий друг лош ден, а и винаги ще получиш съчувствие с лай или най-малкото умилкване и въртене на опашка.

На кучетата не им пука, ако от време на време си истинско бедствие

В дните, когато искаш да плачеш, без да спираш, или да си ядосана до полуда, или пък искаш да се свиеш на кълбо в леглото, никой няма да ти направи забележка, или да ти се разсърди. Дори ще дойде при теб, ще си сложи главата в скута ти, и ще те остави да се наплачеш. Няма да те притеснява с говорене по темата, с опити да те накара да се почувстваш по-добре, но самото присъствие на кучето ще те извади бързо от дупката, в която си.

Не се карате за домакинската работа

Кучето няма да изхвърли боклука, или да пусне миялната, но ти така или иначе не очакваш да ти помага в домакинската работа. Всичко, което опашатите трябва да правят, е да разхвърлят изграчките си из апартамента, да пускат навсякъде косми и да търчат като луди.

Можеш да научиш кучето да не бъде смотаняк

Ако си в романтична връзка и поискаш да промениш нещо у партньора си, все те гледат накриво. С кучетата е обратното – очаква се от теб да ги възпиташ така, както искаш и трябва да се отнасят към света. В началото малкото кученце е истинско бедствие, но само след няколко месеца се превръща в добре обучен четирикрак пух чрез повторения и поощрения от твоя страна.

Кучетата винаги са готови за още едно пътешествие

Понякога просто искаш да се качиш в колата, да отвориш прозорците, и да караш, накъдето ти видят очите. Кучето винаги е готово за такова приключение, а изплезеният му през прозореца език е само приятно допълнение към картинката. Не трябва да се притесняваш дали ще се приберете навреме за вечеря, да се карате кой ще кара и къде точно сте тръгнали. Опашатият ти приятел е щастлив, че пътува с теб и ти има пълно доверие. Какво по-хубаво от това?

Цялата баня е на твое разположение

Можеш да си взимаш горещ душ толкова, колкото време поискаш, без някой да ти мрънка, че чака за банята. Можеш да се гримираш цял час пред огледалото, а даже и да попееш за финал.

Кучето хем ти е добра компания, хем ти е като дете – две в едно

Някои жени ще кажат, че и с мъжете е така, но със сигурност не го казват с голяма радост… Кучето ти дава възможност да се грижиш за него, да го възпитаваш, а в същото време ти прави страхотна компания и осмисля живота ти.

Винаги много се радва да те види

Дали се прибираш след работа, или просто наминаваш, за да го видиш, кучето винаги е супер щастливо, че си с него. Не може да се каже същото за мъжете. Кучето ти дава безусловната любов, която те превръща в спокоен и по-мил човек.

Опашатият ти приятел има нужда от теб

Има много бездомни кучета и котки по света, и ти би могла да дадеш на някое от тях дом и цялата любов, на която си способна. Така ще станеш част от добротата, необходима на света. Няма граници, точно време и т.н. – любовта към кучето или котката е сред онези, които те карат да бъдеш напълно открит и сигурен, че ще си обичан винаги.

Затова, следващият път, който видиш кучето си, прегърни го силно и му дай да те нацелува. То е най-добрият ти приятел и прекрасна компания за всяко момиче.

Източник: cosmopolitan.bg