Гръцки водопроводчик спасява кучета инвалиди

Василис Цигурас е водопроводчик по професия и добър майстор. Той решил, че по време на икономическата криза много малко хора ще се занимават с болните животни, и неговата мисия е да им помогне.

Гръцки водопроводчик спасява кучета инвалиди
В много страни са широко разпространени специалните инвалидни колички за кучета, които не могат да се придвижват в резултат на заболявания или травми. Тези колички струват много скъпо и за това животните, особено бездомните са обречени: за тях остава само да пълзят, а много от тях просто ги евтаназират.

Василис решил сам да майстори от тръби и колела колички, които се правят за всяко куче, според неговия ръст, тегло и здравословен проблем (обездвижване на задните или предните лапи).

Така безпомощните кучета, които влачели своите лапи, се появил шанс да тичат и играят.

Стойността на метериалите за такива колички може да започне от 70 евро и да достигне в някои случаи дори 200. Тогава чрез Фейсбук майстора събира дарения, и кучетата получават необходимата количка.

Преди да конструира количката, Василис се консултира с ветеринар, а специалист по обучение помага на кучетата да се адаптират кън новия за тях апарат.

Преводач: Мария Костова

Източник: zooinform.ru