Да се облекчат условията за построяване на приюти за бездомни кучета

София. Столичният кмет Йорданка Фандъкова настоява да се промени наредбата и да се облекчат условията за строителство на приюти, предаде репортер на Агенция „Фокус”. “Не можем да дадем толкова милиони, за да осигурим луксозни условия за безстопанствените и опасни кучета”, каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.
Министърът на земеделието и храните е възпрепятстван и срещата с него се отлага. „Надявам се обаче скоро да се случи промяната в наредбата, защото ние имаме готовност да започнем изграждането на такъв приют”, посочи Фандъкова.
Проблемът с бездомните кучета е изключително тежък. Това е ясно за всеки, който живее в София, за да не оставим опасните кучета на улицата, имаме нужда от построяването на още приюти, за да ги построим обаче, трябва да се промени наредбата, каза тя.
Наредила съм – да се реагира на всеки сигнал на гражданите и агресивните кучета да се прибират. Продължава работата при засилен контрол на новия директор на „Екоравновесие” по кастрацията на кучетата. Не трябва да има агресивни кучета на улицата и ние работим в тази посока, каза Фандъкова.
Красимира ГЕОРГИЕВА

  • Източник – focus-news.net