Детска градина „Мечо Пух” и Фондация „Четири лапи” работят съвместно за защита на животните

Казанлък. През 2016 година ще продължи сътрудничеството на детска градина „Мечо Пух” в Казанлък с Фондация „Четири лапи” , каза за Радио „Фокус” директорът на детското заведение Аксения Тилева.

Детска градина „Мечо Пух” и Фондация „Четири лапи” работят съвместно за защита на животнитеСнимка: kazanlak.com

Предложението за съвместната работа идва от фондацията през 2015 година като казанлъшката градина се включва в изработването на учебни материали по темата за защита на животните. Съвместно учители и представители на фондацията разработват учебна книжка за децата. В детската градина се провеждат инициативи, които имат за цел да възпитават децата в дух на грижовност към животните – на улицата, в стопанския двор , в зоологическата градина. Една от най-успешните инициативи, реализирани в градината е „Ловци с фотоапарати”.

Направена е фото сесия в природата съвместно от родители и деца. Заснетите фотоси са подредени във фото изложба в детската градината. С тях е изготвена и книжка.

„Това много зарежда и мотивира и семействата, и децата да работят в посока на защита правата на животните”, коментира Тилева. През учебната 2015/2016 година към проекта ще се присъединяват още две от групите в градината. От фондацията за децата са предоставени безвъзмездно учебни книжки, където са описани различни интересни и любопитни истории за животни и грижата на човека за тях. Тези две групи ще имат възможност да доразвият идеята на проекта. В новите книжки са включени и нови групи познания – за домашни любимци и грижата за животните на улицата. Съвместната работа с Фондация „Четири лапи” съвпада с една от дейностите по проект, ориентиран към грижата за безстопанствените животни „Нашите приятели на улицата”, по който работи детска градина „Мечо Пух”.

Славяна ГАЙДАРОВА

Източник: focus-news.net