Tъргуват дивия свят на Азия в социалните мрежи

Tъргуват дивия свят на Азия в социалните мрежиСоциалните мрежи като Фейсбук и Инстаграм все повече се използват в Азия като платформи за нелегална търговия на много защитени видове, като орангутани и мечки, съобщават организации за опазване на дивата природа, съобщи АФП.

Тенденцията поражда нова и сериозна заплаха за дивия живот в технически развития район, където се търсят продукти от специфични видове за традиционни лекарства и където екзотичните животни са ценени домашни любимци, отбелязват от организацията за опазване на дивата природа WWF.

“Търговците ясно се пренасочват към нетрадиционните методи за продажба като онлайн портали и социални мрежи с цел да не се разкрият, по-широката аудитория и по-ефективните операции и удобства, се казва още в доклада, изготвен така че да съвпадне с Денят на дивата природа в четвъртък.

Нараства броят на търговците, използващи затворени групи във Фейсбук и защитени с пароли онлайн форуми, с които да достигнат до купувачите в Азия, се допълва в доклада.

Източник: 24chasa.bg