Видео: Един от създателите на “Цар Лъв” нарисува убития в Зимбабве лъв Сесил

Видео: Един от създателите на "Цар Лъв" нарисува убития в Зимбабве лъв Сесил
Видео: Един от създателите на “Цар Лъв” нарисува убития в Зимбабве лъв Сесил

Аарън Блейз е заснел процеса на рисуване и го е качил в YouTube, за да може всеки да му се наслади. Сесил е изобразен на небето, а от Земята го наблюдават влюбено 3 лъвици. Блейз е допълнил рисунката с цитат от “Цар Лъв”: “Погледни звездите! Великите крале от миналото ни гледат от тук”.

Нарисувах Сесил, за да обърна внимание на обществеността върху проблема с опазването на дивите животни в Африка. Просто исках да накарам хората да се замислят. Много обичам животните и направо полудявам, когато чуя, че стават жертва на ловци. Надявам се, че със съвместни усилия в бъдеще ще успеем да предотвратим това, казва Блейз.

Междувременно, във Флорида неизвестни надраскаха с боя гаража на лятната къща на убиеца на Сесил – зъболекаря Уолтър Палмър. На стената на гаража е написано “Убиец на лъвове!“, а пред входната врата на къщата вандалите разхвърляли свински крака.

Палмър, който иначе живее в Минеаполис, уби Сесил на ловно сафари. Любимецът на всички зимбабвийци първо бе пронизан от стрела на арбалет, а после доубит с пушка. Заради множеството заплахи срещу него Палмър бе принуден да излезе в нелегалност, като понастоящем никой не знае местонахождението му.

Източник: bnr.bg