Служител на реда спаси жестоко малтретирано куче в Кърджали

Служител на реда спаси жестоко малтретирано куче в Кърджали

Служител на реда спаси жестоко малтретирано куче в Кърджали. След преживените страдания Моли извадила невероятен късмет да попадне в подходящи ръце в Стара Загора. Във ветеринарна клиника в града на липите се оказало, че най-вероятно урод се е гаврил с беззащитното куче. Анусът на животното кървял, гръбнакът бил пречупен и кучето щяло да остане парализирано за цял живот. Въпреки това природозащитничките Цвети Димитрова, която отглежда в дома си други две парализирани кучета и Ива Чернева не се отказали да помогнат и на Моли.

Със сигурност Моли е била домашна, защото е намерена с каишката на врата, каза за „Монитор” Цвети Димитрова. По думите й кучето било открито от полицай в понеделник следобед край Кърджали. Било е закарано в общинския изолатор там, след което във вторник било превозено до Стара Загора.

„Нямаме никаква представа какво й се е случило. Не знаем нищо за нея. Най-вероятно е била гледана в някое село. Според докторите е била насилвана, но никой не може да каже дали примерно деца са се гаврили с нея. Преди време имаше един случай деца бяха разпорили ануса на едно котенце – навирали пръчки, химикалчета, моливчета. Какво се е случило с Моли не знаем, но анусът й кървеше. Няма от какво друго да кърви. За да кърви така, това нещо й се е случило и няма от какво друго да е. Ако е външно нараняване, също ще кърви, но тя няма външни рани. Кървенето идва отвътре. Затова предположенията са такива, че е била насилена”, разказа Цвети.

По думите й кучето Моли със сигурност ще бъде спасено. Ветеринарните лекари от Стара Загора започнали антибиотично лечение, за да се предотврати евентуална инфекция. „Но никой не знае колко време е минало от зверството. Тя ще остане парализирана. Гръбнакът й е пречупен. От блъскане с кола ще има малки костици, които ще бъдат натрошени. При Моли гръбнакът е прекъснат на едно място. И там има човешка намеса, но не се знае как се е случило”, обясни още природозащитничката. Тя предположи, че ако деца са се гаврили с кучето, някое може да е прегънало животното, за да се получи това счупване на гръбнака. Със сигурност обаче малтретираната Моли, която е много любвеобилна и все още доверчива към хората, ще живее, обясни Цвети Димитрова. Тя уточни, че й е обещана инвалидна количка за кучето, което след престоя в клиниката, ще отиде в нейния дом.

Междувременно в Пловдив стана ясно, че домашни кучета от район „Северен” са пострадали от разхвърляна по кучешките площадки отрова. На 28 декември отрова е била открита на площад „Чехов” до моста на Герджика, до детска площадка. В сряда е намерена хвърлена отрова в парк „Рибница” при второто колело на Панаира. Собствениците на кучета там са видели полицейска патрулка, която обикаляла и предупреждавала хората за случилото се. Има данни, че и в площадката за кучета в Гагарин има отровено куче. Действията определено показват, че някой има зъб на домашните кучета. Засегнатия район е твърде голям, за да е просто луд комшия…

Пазете се! Споделяйте и алармирайте всички институции! Това е зверство!”, алармират собственици на домашни кучета във Фейсбук.

Източник: monitor.bg