Съдът пощади дядо, заклал котката на племенника си

Съдът пощади дядо, заклал котката на племенника сиЗлонравният пенсионер преби със сопа писаната, защото задигнала обяда му и я довърши с нож, а после я хвърли в казана, да я видят стопаните й

Районният съд във Велики Преслав пощади 74-годишен проклет дядо, който на 30 юни м.г. закла котката на племенника си. Той беше признат за виновен от местния Районен съд за жестокост към гръбначно животно и причинена смърт, но магистратите му наложиха административно наказание и го осъдиха само на 1000 лв глоба. Заключението на съда е, че деянието се отличава с особена жестокост, а смъртта е причинена със средства опасни за хора и за животни.

Така криминалното му досие ще остане чисто. Сега беднякът ще трябва да търси тези пари, които са три пъти повече от месечната му пенсия и едва ли някога ще ги плати на държавата. Ако съдът обаче беше по-строг по закон 74-годишният Вичко Вичев от Велики Преслав можеше да влезе в затвор до 3 години и да плати глоба от 2 до 5000 лв.

Злонравният пенсионер преби със сопа писаната заради едно пилешко бутче, което гладното коте зад гърба му отмъкнало от чинията му. После я довърши с нож и я хвърли в казана, да я видят стопаните й, негови племенници, с които живеел в един двор. 30-сантиметровият нож, както и колът са конфискувани от съда в полза на държавата.

Историята се случи на 30 юни м. г. Дядката сложил на котлона тиган с едно пилешко бутче, което му подарили съседи. Като се върнал обядът му го нямало, а котката гледала гузно из под леглото.

Тогава старецът грабнал един кол около 1,5 метра дълъг и убил котето. Животното лежало потънало в кръв под леглото на стареца. За да не се съживи обаче той решил за всеки случай да го довърши. Отрязал главата му и пъхнал трупчето в една торба, която хвърлил до казана на улицата.

Сигнал за зверството подаде съпругата на неговия племенник. Според съседи старецът бил проклет, живеел бедно, мразел котките и често имали скандали със семейството на племенника си по този повод. Още тогава пред репортер на нашия вестник дядото коментираше: „Ба, да ме съдят за едно коте. Не вярвам

И почти се оказа прав. Само го глобиха. Решението може да се обжалва и протестира в 15-дневенсрок пред Шуменски окръжен съд.

Съседи коментират, че това не е първото му зловещо деяние. Преди десетина години бил украсил къщата си с черепите на домашни животни. Тогава се наложило от общината да го предупредят да ги свали.

Източник: 24chasa.bg