Пловдив: Представители на три поколения зоодоброволци

Пловдив: Представители на три поколения зоодоброволци
Пловдив: Представители на три поколения зоодоброволци

Представители на три поколения зоодоброволци събра кметът на пловдивския район “Централен” Георги Титюков днес, за да им връчи грамоти за активно участие в проекта “Отряд зоодоброволци” и за положените от тях усилия в обгрижването на бездомни котки.

За най-грижовните бяха осигурени и допълнителни помощни материали като транспортни кошници, купи за храна и вода, гранулирана храна и витамини.

Инициативата е във връзка с Международния ден за защита на животните – 4 октомври

“Район “Централен” има най-много зоодоброволци в целия град – общо 52-ма души. Благодаря Ви за усилията, които полагате. Вие сте добри хора, които помагате на нуждаещите се животни”, обърна се към присъстващите Титюков. “Всеки желаещ да се присъедини към проект “Отряд зоодоброволци” и да сътрудничи, трябва да подаде заявление по образец в администрацията”, обясни още той.

Титюков поясни, че бъдещите участници в проекта трябва да знаят, че основните им задължения са: да обгрижват не повече от 6 броя идентифицирани и кастрирани бездомни котки; да хранят и поят животните само в подходящи съдове и само на мястото, посочено ми от районната администрация; да изнасят само гранулирана храна за животните; да не хвърлят храна за животните през прозорци, тераси и пр.; да изнасят храна за животните в определен часови интервал, след което да почистват хранителните остатъци; да полагат усилия за редовно обезпаразитяване на животните, за които се грижат; да не допускат пребиваване и/или преминаване на бездомни котки в жилищната сграда, която обитават – в това число тавани, мазета и тераси.

За нерегламентирано хранене на безстопанствени котки гражданите могат да сигнализират на телефона на отдел “Екология” в “Централен” – 032/658 229, поясниха от районната администрация.

Източник: topnovini.bg / новината е от 10-09-2015г.