Зоологическа градина – Берлин

Зоологическа градина – Берлин тя отваря врати през 1844 г

Зоологическа градина - БерлинВ Берлин се намира една от най-големите зоологически градини в света. Тя отваря врати за посетители преди повече от 150 години, през 1844 година. Тя е подарък от крал Фридрих Вилхелм IV за населението на града. Зоологическата градина е проектирана от Петър Лен, а идеята за нея е плод на въображението на Александър фон Хумболт и родения в Германия африкански зоолог и изследовател Хайнрих Лихтенщайн.

Зоологическата градина е разположена в югозападната част на Тиергартен, голям обществен парк в центъра на Берлин. Обитателите на зоологическата градина са хиляди. Тя е популярна атракция за посетителите на града, но след причинените от войните разрушения, остават по-малко от сто вида животни.Днес, стъпвайки в този огромен зоопарк през Портата на слона или тази на лъва, ще имате възможност да видите повече от 15 000 животни, представляващи близо 1400 вида. Клетките са рядкост. По-голямата част от животните бродят свободно в естествените им местообитания.

Най-популярните обитатели на берлинския зоопарк, привличащи вниманието на местните медии при рожден ден или по друг повод, са пандитеКъщичката за птици пък е една от най-модерните на стария континент и разполага снад 500 вида птици, много от тях доста редки.Полярните мечки са също привличат много внимание. Съвсем близо до зоологическата градина се намира уникалният аквариум, дом на множество риби, земноводни и влечуги.

Работи дневно от 9 до 17 ч., като аквариумът е отворен до 18 ч.
Цена на билети:
аквариум – 6.50 EUR за деца и 13 EUR за възрастни
зоологическа градина и аквариум – 10 EUR деца и 20 EUR за възрастни
Адрес: Hardenbergplatz 8, 10787 Berlin
Най-лесно се стига с метро U2 и U9 до Zoologischer Garten.

Официален сайт

Отделете си поне два дни, ако искате да разгледате внимателно всичко. Огромният зоопарк наистина заслужава да му се отдели това време!

Източник – bghelp.net