Как да помогнем истински на животно в беда

Как да помогнем истински на животно в беда
Как да помогнем истински на животно в беда

1 – ПОМОГНИ САМ, ЗА ДА ТИ ПОМОГНЕМ И НИЕ

Ако видите болно , блъснато животно,или такова, което се нуждае от помощ, разчитайте първо на себе си. Направете необходимото, заведете животното на лекар, а след това търсете помощ. Помощта е ефективна само, когато е оказана на време. Ако чакате на някой друг да помогне вместо вас, може тя да дойде , когато вече е късно за животното. То разчита на вас, човекът, който го е видял-вие сте неговият шанс, надежда за помощ и живот ! Не го забравяйте !

2 – ПРИЮТЕТЕ БЕЗДОМНИЧЕ

Приютете животиче ! Вие може да сте последният човек, видял живо, кученцето или котенцето, до онова оживено кръстовище. Вие сте човекът, който може да помогне. Едно животинче не отнема толкова време и място, ако желанието ви да помогнете е истинско. Не го подминавайте- вземете го, приютете го, направете му албумче и опитайте да му намерите истински дом ,където да бъде обичано и в безопасност-вие сте неговият шанс и обещание, че ще има УТРЕ ,и това УТРЕ, ще е по-добро от ДНЕС.

3 – СТАНЕТЕ ПРИЕМЕН ДОМ

Това е една огромна помощ за животните, които по някаква причина са попаднали при нас. Липсата на приемни домове е отчайваща на фона на десетките, не -стотиците животни за които, получаваме сигнали ежедневно. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СА ПРИЕМНИТЕ ДОМОВЕ И ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА ПОМОГНАТ НА КАУЗАТА НИ -ДА НЯМА, БИТИ, УБИВАНИ, БОЛНИ, ЗАХВЪРЛЕНИ НА ПРОИЗВОЛА В НИЩОТО , на толкова повече животни ще можем да помогнем. Освен, че поддържаме страницата, търсим домове и т.н , ние сме и приемни такива. Често в собствените ни домове има толкова животни, колкото би било редно да има в един приют. Голяма част от вас се сърдят, че са ни казали за дадено животно, а ние не можем да го приберем. Не можем да тъпчем домовете си с животни, защото ние имаме семейства, деца, работим и имаме чисто човешки ангажименти, а да гледаш 15-20 животни в един апартамент граничи с не до там нормален начин на съществуване.Станете приемен дом , защото той е толкова важен, колкото е и постоянният. Пак ще кажа-Давайки приемен дом, вие дарявате надежда за по-добро УТРЕ !

4 – ОБИЧАЙТЕ ПО ПРАВИЛНИЯТ НАЧИН

Нахранете, дайте вода, помилвайте, приютете, излекувайте ОБИЧАЙТЕ онези, които малко хора виждат, а най-много се нуждаят от по-горе изброените неща !

5 – ОСИНОВЕТЕ , НЕ КУПУВАЙТЕ

Улиците и приютите са пълни с животни, които чакат да бъдат осиновени и обичани. Животни, които го заслужават не по-малко от тези, които са зад лъскавите витрини, на магазините. Истината за повечето развъдници е жестока и казано честно, няма нужда да се мотивира и спонсорира тази индустрия на фона на животни, които имат истинска нужда от дом и обич ! Не породата прави животното, а неговата идентичност и характер !

6 – КАСТРИРАЙТЕ СОБСТВЕНИТЕ СИ, БЕЗДОМНИ И ДВОРНИ ЖИВОТНИ

Кастрацията е най-лесният и хуманен начин за справяне с проблема с бездомните животни. Тя не променя качеството на живот на животното и има доста преимущества като- удължаване на живота на кастрираното животно, рискът от образуване на хормонално зависими тумори , възпаления на вътрешните полови органи, понижаване на агресията ,смърт при раждане и разбира се намаляване на броят на нежеланите поколения, които са по улиците и приютите. Често виждаме размазани, бити, пребити, настъпени, ритнати, убити по особено жесток начин животни. Кастрацията е рационалният начин за справяне.

7 – ПРИМЕРЪТ Е ВАЖЕН

Дайте пример на децата си как трябва да се отнасят с по-слабите, беззащитните и нуждаещите се .Научете децата си да обичат и да помагат на животните. Научете ги да бъдат добри в истинският смисъл на думата. Така ще променим нещата истински ! Не друго, а ЛЮБОВТА ЩЕ СПАСИ СВЕТЪТ ! 8- ВМЕСТО ПОСЛЕПИС:

Опитайте да помогнете сами, а не се втурвайте веднага към компютъра, за да пишете на нас, защото ние сме обикновени хора , като вас! Мотивирани сме от обичта към четириногите ,и обичта която свети в очите на пухкавото създание на което, сме дали шанс ! Това е огромна сила да продължим, но няма как да стане без вашата помощ.Заедно можем да спасим много повече животни, от колкото сами ! След, като направите истинското добро и помогнете наистина, ще усетите невероятно чувство, ще бъдете доволен от себе си, че сте направили това, което трябва , за да помогнете на по-слаб, на някой , който доста преди вас са подминали. Най-сладкото нещо е да видиш спасеноео от теб животно, щастливо и обичано в новият си дом !

  • Пожелаваме ви да го изпитате много, много пъти!

Източник: Animal Hope Bulgaria