Касапинът от Орешак се скри по време на протест срещу насилието

Автор: Георги Александров

Касапинът от Орешак се скри по време на протест срещу насилието

Снимка: Солидарен център-Варна

Касапинът от село Орешак, който преби жената, посветила живота си, за да спасява насилвани от хората животни, днес се заключи в къщата си и не посмя да излезе оттам. Това се случи по време на протест, организиран от Солидарния център във Варна, в подкрепа на зоозащитничката Вера Трендафилова.

Двайсетина варненци, не само от Солидарния център, се събраха във фермата на Вера в съботния ден, за да засвидетелстват своята морална съпричастност към каузата й. Демонстрантите носеха плакати в подкрепа на зоозащитничката, но и против насилието над хора и животни. След това протестът се придвижи до къщата на касапина, който нападна Вера и й нанесе лека телесна повреда в началото на този месец.

След като насилникът се заключи в дома си и не посмя да излезе оттам, демонстрантите се върнаха във фермата на Вера, където се запознаха с животните, станали жертви на човешко насилие. Сред тях имаше агънца, гъски, понита, кучета и едно симпатично козле на име Емил, разказа пред Topnovini.bg Евгени Никитин от Солидарния център във Варна.

Създателката на фермата, Вера Трендафилова, изрази готовност да продължи дейността си въпреки заплахите и побоя от двамата й съседи – касапин и бивш военен. Проверка на Солидарния център е установила, че повечето жители на село Орешак подкрепят Вера и нейната кауза да помага на животните. На протеста присъства и синът на зоозащитничката, който декларира, че застава изцяло зад майка си и е потресен от упражненото върху нея насилие.

Източник: topnovini.bg