Костенурка се спасила от устата на голям крокодил

Костенурка успяла да се изплъзне невредима от устата на гребенест крокодил. Тя демонстрирала чудеса на ловкост и скорост, за да избяга от най-големия сухоземен хищник на Земята.

Костенурка се спасила от устата на голям крокодил
Инцидентът се случил в националния парк в Австралия “Какаду” пред очите на десетки туристи. Вниманието на хората било привлечено от странното поведение на огромния крокодил, който се мятал в плитчините на реката. Туристите чули как затракали здравите зъби на крокодила, когато хищника се опитал да разгризе още по-здравата черупка на костенурката.

Междувременно жертвата подала глава от устата на крокодила. За миг крокодила отслабил хватката на своите мощни челюсти, опитвайки се да погълне неудобната черупка, и костенурката се възползвала от това.

С мълниеносна бързина, неочаквана за това влечуго, тя скочила от устата на хищника и с всички сили започнала да гребе, докато не изчезнала от неговия поглед.

Известно време крокодила все още се въртял в кръг под радостните възгласи на туристите, докато не разбрал, че е изпуснал своя обяд окончателно, пише The Daily Mail.

Преводач: Мария Костова

Източник: goodnewsanimal.ru